^Na vrh
  
  
  
Get Adobe Flash player

Dan slovenske hrane - Tradicionalni slovenski zajtrk

V vrtcu Deskle smo se letos na obeleženje dneva slovenske hrane pripravili s peko kruha. Dan prej so otroci vseh oddelkov vrtca z navdušenjem zamesili in pripravili vse potrebno za peko črnega kruha. Otroci iz skupine Metulji pa so se preizkusili še v pripravi masla, ki jim je odlično uspelo. Spečen kruh in pripravljeno maslo so vsi z veseljem zaužili z domačim medom, mlekom in jabolkom.

Otroci starejših dveh oddelkov so želeli obiskati kmetijo in si ogledati krave. Dogovorili smo se z bližnjim kmetom, ki nas je pospremil na pašnik. Nekateri otroci so prvič videli krave, zato je bilo to zanje posebno doživetje.

V vrtec smo povabili sirarko iz Sirarnice Karmen. Vabilu se je z veseljem odzvala. Na zanimiv in otrokom primeren način je predstavila mleko, njegovo predelavo in mlečne izdelke. Poizkusili smo sirotko in sir. Okusno je bilo. Sirarka nas je povabila na ogled sirarnice. Z zanimanjem si jo bomo ogledali.

Radi sodelujemo z ljudmi iz naše bližnje okolice. Za njihovo ustrežljivost in pripravljenost obogatiti naš vsakdan se vsem iz srca zahvaljujemo. Prepričani smo, da bo otrokom marsikateri dogodek ostal v trajnem spominu.

zajtrk5

zajtrk3

zajtrk4

zajtrk2

 zajtrk1

zajtrk6

 

 

 

Copyright © 2013. Vrtec Deskle Rights Reserved.