(05) 30 52 001 vrtec@osdeskle.si

Počasi se bližajo lepi in topli dnevi, zato smo se odločili, da še malo utrdimo svoje znanje o zdravju.

Prepoznavali smo zdravo in nezdravo hrano in pijačo. V garderobo smo na zid zalepili zdrav in bolan zobek, poleg pa smo zalepili oblaček s hrano, ki sta jo zobka jedla. Seveda so vsem všeč zdravi zobje zato smo ustno maketo z zobmi izdelali tudi mi. Preko nje so otroci s prstkom ponavljali kako pravilno umivamo zobe. Maketa jim je pomagala tudi pri prepevanju pesmic. Še posebej tiste, ki poje o fantku, ki je padel na trebušček in nato s solzicami blažil bolečino, vse dokler mu deklica ni pomagala, da je vstal in se spet smejal (neznani avtor). Obiskala nas je tudi medicinska sestra iz Zobozdravstvene preventive Nova Gorica, ki je otrokom pokazala filmček o skrbi za zobe.

Pogovarjali smo se tudi, kako lahko mi varujemo naravo. Preko knjige Kako se naučimo spoštovati naravo s kravo Marjetico (Adrienne Heymans) smo spoznali pravila o varovanju narave in jih nalepili na pano igralnice. Iz njih smo izhajali tudi v likovno dejavnost izdelovanja planeta Zemlja. Pobarvali smo ga z modro (voda) in zeleno barvo (trava) ter nanj obesili tri srčke na katere smo zapisali otrokov nasvet kako varovati naravo.

   

Svoje znanje smo obogatili tudi na temo ločenega zbiranja odpadkov. Otroci so preko izdelanih zabojnikov za odpadke (papir, embalaža, steklo, organski odpadki), ki smo jih zalepili na pano, razvrščali različne sličice odpadkov v ustrezen zabojnik.

Preko igre spomin smo se pogovarjali tudi kako se poleti zavarujemo pred močnimi sončnimi žarki.

Pripravili smo si tudi prav posebno kosilo saj smo ugotovili, da nam hrana na svežem zraku bolj tekne.

Vse pridobljeno znanje pa smo na koncu utrdili z zabavno igro Ščip-ščap. Se ga še spomnite? Če ste pozabili kako izgleda in kako se ga igra, vam bodo naši otroci z veseljem obudili spomine. Naredili so namreč vsak svojega.

  

Lea Saksida

(Visited 439 times, 1 visits today)
Dostopnost