(05) 30 52 001 vrtec@osdeskle.si

Zadnjih štirinajst dni je bilo, širom sveta, obarvanih z olimpijskimi barvami.

Najboljši športniki so namreč med seboj merili moči v deželi vzhajajočega sonca. In prav tam, jih je bilo zelo veliko tudi iz naše, sicer geografsko majhne zato pa športno zelo velike države, Slovenije. Da bi jim šlo čim bolje smo zanje navijali tudi v vrtcu, in sicer tako na glas, da nas je bilo morda slišati vse do Tokia. S ponosom smo olimpijsko obarvali našo garderobo. Najprej smo izdelali olimpijske zastave in se naučili katera barva kroga predstavlja posamezno celino.

Takoj za tem smo izdelali vsak svojo slovensko zastavo ter spoznali njen grb in slovensko himno. Prav ponosno smo ji prisluhnili in si poizkusili zapomniti njeno ime.

Poskrbeli smo tudi, da so na naši olimpijski steni svoj prostor našli vsi slovenski dobitniki olimpijskega odličja. Nad olimpijskimi fotografijami zlatega kanuista na divjih vodah Benjamina Savška, zlatega kolesarja na čas Primoža Rogliča, zlate športne plezalke Janje Garnbret, srebrne judoistke Tine Trstenjak in bronastega kolesarja Tadeja Pogačarja se je bohotil le napis namenjen vsem slovenskim športnikom. Če ga niste našli, le bolje poglejte fotografijo. Se strinjate z nami?

(Visited 124 times, 1 visits today)
Dostopnost