(05) 30 52 001 vrtec@osdeskle.si

Danes smo sklenili Teden otroka, ki je letos širil rdečo nit »Skupaj se imamo dobro!«

Že v ponedeljek zjutraj so nas obiskali gasilci PIGD Salonit Anhovo. Skupaj smo izpeljali evakuacijsko vajo in si ogledali gasilska vozila. Preizkusili smo, kako gasilci gasijo požar, le da mi nismo gasili požara, pač pa smo z vodo poskušali zbiti plastenko s stojala. Ker pa nam je vremo pomagalo in nas grelo s sončnimi žarki, smo uspeli narediti tudi mavrico.

Teden otroka smo si popestrili z igralnim dnevom v različnih igralnicah. Skupina Gosenice je svojo igralnico in atrij spremenila v likovni atelje. Kamor se je ozrlo oko tam so bili barva, lepilo, kolaž, pisala in naravni material. Listje, jesenski plodovi in stebla rastlin so se bohotili na atriju ob velikih zabojih, polnih jesenskih tempera barv. In preostalo nam je le, da smo domišljiji pustili prosto pot.

V skupini Čebelice nas je čakala modna revija z modno pisto in bleščečo, pisano, moderno in športno garderobo. Ko smo se obleki in uredili, se je revija pričela. Gor in dol po pisti z mavričnim krilom, pa nogometnim dresom, očali, obroči za lase, kravatami in metuljčki. Aja, seveda, na koncu, kot zadnji dodatek, pa še glamurozno pokrivalo. Otroci so se podali v svet mode tako, da so z glamurjem okužili tudi nas vzgojiteljice.

V naši igralnici smo se prelevili v športne navdušence in preizkusili naše ravnotežje in spretnosti.

Teden otroka smo sklenili s predstavo Muca Copatarica, ki smo jo zaigrale vzgojiteljice. Tako kot otroci v knjigi Muca Copatarica (Ela Peroci) smo tudi me oblekle pisane srajčke in pižame. Copatke pa smo čez noč izgubile. Le kam so odšli? Kar vprašajte otroke, naj vam oni povedo!

Starši, če boste dobro pogledali fotografijo boste med otroki spoznali tudi kakšno vzgojiteljico, ki je vam brisala nosek, ko ste bili v vrtcu prehlajeni. V naše goste smo namreč zadnji dan Tedna otroka povabili upokojene delavce vrtca.

Ob obujanju spominov na svoje delovne dni smo se jim otroci naše skupine predstavili z deklamacijo Dnevi v tednu (Albert Širok) in plesno koreografijo na pesem Krokodili (Dejan Dogaja).

Lea Saksida

(Visited 163 times, 1 visits today)
Dostopnost