(05) 30 52 001 vrtec@osdeskle.si

Kam gremo po zdravila, ko smo bolni? »V lekarno!« pravijo otroci. Še dobro, da je domača lekarna spet odprla svoja vrata za vse odrasle in vse otroke, ki živijo v Desklah. Sedaj, ko diši po novem, smo otroci skupine Metuljčki poskrbeli, da vonj po novem zamenjamo z nečim svežim.

Zato smo v ponedeljek odšli na posvet v lekarno. A kaj, ko naše vzgojiteljice niso iz Deskel in niso vedele, da lekarna ob ponedeljkih odpre svoja vrata šele popoldan. Tako smo si dobro ogledali izložbo, v kateri je samevalo dekorirano golo drevo in ga za vsak slučaj fotografirali, da nam pri načrtovanju naše dekoracije ne bi kaj ušlo. V vrtcu smo prijeli za čopiče in se lotili dela. Najprej smo pripravili jesensko listje in ga z listnimi žilami razdelili na šest polj, nato pa smo vsako polje pobarvali z jesenskim odtenkom tempera barv.

Premišljevali smo, kaj bi še lahko naredili, in prišli na idejo, da jeseni raste veliko gob. Pa smo jih naredili še mi, vsak svojo, tisto najbolj znano, rdečo mušnico.

Ko je bilo delo končano, smo se oblekli in obuli ter našo jesen odnesli v lekarno. Ne verjamete? Kar pojdite na sprehod in si jo oglejte.

Lea Saksida

(Visited 145 times, 1 visits today)
Dostopnost