(05) 30 52 001 vrtec@osdeskle.si

Še čisto čisto malo in bomo spet čakali najdaljšo noč v letu. V skupini smo z otroki že naredili generalko zanjo, saj smo v petek, 23. decembra, praznično odštevali vse do prižiga lučk. Tri, dve, ena …. ŽELIMO VAM LEPE IN VESELE PRAZNIKE!

Skozi najbolj prazničen mesec v letu so nas popeljali različne dejavnosti in obiski. Začeli smo z obiskom potujoče knjižnice, ko nam je knjižničarka prebrala pravljico Najboljše darilo na svetu (Mark Sperring, Lucy Fleming) in nadaljevali z obiskom dijakinj Srednje vzgojiteljske šole Veno Pilon Ajdovščina, ki so nam zaigrale pravljico Mojca Pokrajculja, v kateri so živali na koncu prijateljsko rešile zaplet z izginulim medom. V vlogi gledaliških igralk smo se preizkusile tudi vzgojiteljice in otrokom zaigrale lutkovno igrico O zajčku, zvezdicah in novoletni smreki (Jana Milčinski).

Poskrbeli smo za krasitev igralnice in garderobe, zato smo prijeli v roke čopiče, barvice, flomastre, voščenke, škarje, lepilo in seveda tudi bleščice. Izdelovali smo, risali, barvali, razali in lepili ter nehote poskrbeli, da se je igralnica cel december svetila od zlatih bleščic.

Kar dvakrat smo se z božičkovimi kapami sprehodili skozi kraj in med krajane s plesom in pesmijo delili dobro voljo in novoletne želje.

Tik pred novoletnimi počitnicami pa nam je pisal dedek Mraz. Pismo nam je pustil kar pri našem vratarju, sneženem možu, ki krasi vrata, ki vodijo na naš atrij. Pismo so otroci opazili med zajtrkom in po prebranem so bili vsi navdušeni. Morali smo na prste prešteti, kolikokrat bomo morali še iti spat, preden ga bomo videli. In po sedmih prespanih nočeh je le prišel veliki dan. Dedek Mraz nam je najprej pripravil predstavo Praznično pismo (Fuldoro), nato pa je v svoj objem in po darilce poklical vsakega otroka posebej.

Dodajamo pa še utrinek priprav na silvestrsko noč. Frizerski salon je v polnem teku, med otroki pa dežujejo vabila za urejanje nohtov: »Moja mama in moja nona imata doma celo zbirko lakov. A boš pr`šla, da ti jih nabarvam?«

Lea Saksida

(Visited 159 times, 1 visits today)
Dostopnost