(05) 30 52 001 vrtec@osdeskle.si

Le vprašajte otroke, kaj je v obliki kokoške.

Po zimskih počitnicah smo pričeli raziskovati Slovenijo. Knjiga Nerodna Avguština (Otfried Preußler) nas je popeljala v pustno rajanje. Med likovnim ustvarjanjem na temo knjige smo spoznavali pustne šege in običaje. Tako smo se naučili, da s pustovanjem preganjamo zimo in prikličemo pomlad. Ali smo bili uspešni, bomo videli v mesecu marcu.

Med ogledom znamenitosti Slovenije, ki smo si jih ogledali na računalniku, smo ugotovili, da se naše glavno mesto imenuje Ljubljana in skozenj teče reka Ljubljanica. Najbolj zanimiva pa nam je bila najvišja gora, Triglav. Spraševali smo se, zakaj ni na vrhu nobenega drevesa, da bi se v njegovi senci ob prihodu na Triglav spočili. Če zanima tudi vas, le vprašajte otroke.

Spoznali smo knjižnega junaka Petra Klepca, ki je nastal izpod peresa pisatelja Franceta Bevka, in največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna ter poslušali slovensko himno, Zdravljico. Ampak a veste, kaj smo ugotovili? Oba imata isto ime. In čeprav so si otroci pisatelja, ki je del svojega življenja preživel tudi na Goriškem, po imenu in priimku zapomnili prej, se je še vedno zgodilo, da so ga preimenovali v: »Francoski Beu«.

Lea Saksida

(Visited 86 times, 1 visits today)
Dostopnost