(05) 30 52 001 vrtec@osdeskle.si

V tem mesecu je bilo kar nekaj praznikov, s katerimi smo razveseljevali naše starše in krajanke.

8. marca smo se odpravili na sprehod po kraju, kjer smo mimoidoče gospe razveseljevali z rožico. Obiskali smo hišo dobre volje, kjer so nas lepo sprejeli, nas pogostili z rogljičem ter nam razkazali prostore. Skupaj z dvema varovankama smo zapeli nekaj poznanih pesmic in si tako polepšali dan. Dan smo polepšali tudi farmacevtki v lekarni ter frizerki Anji. Ti pa sta nas pogostili s sladkim presenečenjem, za kar so bili otroci zelo veseli.

Pogovor v tem mesecu se je navezoval na občutja, na to, kako se v dani situaciji počutimo, kako lahko nekoga razveselimo, potolažimo … Sarah, ki pri nas opravlja nastope za pristop k strokovnemu izpitu,  nam je pripravila na temo čustev nekaj družabnih igre: spomin, Igra Čustev (kdo pride prvi na cilj) ter matematično dejavnost, ponavljanje vzorca. Sami pa smo izdelali uro čustev, ki nam je bila v pomoč pri izražanju, kako se danes počutimo.

 

Ta mesec je pri nas opravljala prakso dijakinja Lana. Otroci so jo zelo lepo sprejeli, saj se je z njimi veliko igrala, jim brala pravljice in jim pripravila kar nekaj dejavnosti. Ena izmed njih, ki je bila otrokom najbolj všeč, je bila lutkovna predstava: Zmajček Pometajček. Po končani pravljici smo iz odpadne embalaže izdelali glasbila in jih uporabljali pri prepevanju pesmi: Kekčeva pesem, Jaz pa grem na zeleno trav’co in drugih.  S področja naravoslovja jim je pripravila škatlo presenečenja. V njej so bile vrečke z različnimi vrstami blaga. Otroci so morali blago razvrščati glede na mehkobo, vzorec, zmečkanost … Z njimi se je igrala tudi prepoznavanje različnih likov in razvrščanja le-teh. Na področju jezika smo se igrali različne jezikovne igre: igre glasov, karte pripovedovalke, telefonček …

 

Pripravili smo se na praznovanje gregorjevega in v ta namen izdelali ladjice iz lesenih palčk.

Praznovanj pa še ni bilo konec. Obeležili smo tudi prvi dan pomladi in se odpravili na orientacijski pohod ob potoku do taborniškega prostora. Vmes smo imeli različne zabavne  naloge (več v prispevku, ki ga je pripravila Lea). Igrali smo se različne socialne igre, med drugimi vozel – otroci so morali rešit vozel, brez da bi spustili vrv. Pri tem so morali dobro sodelovati in razmišljati, kam kdo stopi, prestopi …

Ker pa se je v tem mesecu vse vrtelo okoli odpadkov in v kaj se lahko vse predela in spet uporabi, smo tudi mi poleg glasbil naredili poljubno sliko z uporabo zamaškov. Ločujmo in sebe varujmo.

Nina Fortuna

(Visited 102 times, 1 visits today)
Dostopnost