(05) 30 52 001 vrtec@osdeskle.si

V našo skupino Pikapolonice se je nekega dne »pregrizla« zelo lačna gosenica. Med otroki je požela veliko zanimanja, zato smo se odločili, da jo bolje spoznamo. Najprej smo zgodbico večkrat prebrali, nato pa ob ilustracijah obnavljali. Na takšen način so otroci tudi doživeli zgodbico Zelo lačna gosenica (Eric Carle).

Prisluhnili smo pesmici Gosenica je lezla … ter s prstki prikazovali njeno gibanje.

Ker je otroke gosenica tako pritegnila, smo zgodbico obnavljali vsak dan – le da na drugačen način. Zgodbico smo prikazali na steni v igralnici preko projektorja in tako so otroci prisluhnili pripovedovanju. Pripravili smo si tudi mini kino ter si ogledali animirani film o zelo lačni gosenici. Na ogled smo povabili tudi naše prijatelje iz skupine Polžki.

Otroci so zgodbico doživljali tudi preko lutk. V garderobi in igralnici smo postavili lutkovno gledališče s senčnimi lutkami. Otroci so si predstavo ogledali, nato pa so se nekateri tudi opogumili ter prevzeli vlogo vzgojiteljice in se preizkusili v prikazovanju senčnih lutk.

Sledilo je likovno ustvarjanje otrok. Otroci so gosenico ustvarjali na različne načine. Nekateri so lepili kroge na risalni list, medtem ko so se najmlajši poslužili drugačne tehnike. Tiskali so z baloni in tempera barvo. Skozi zgodbico so otroci nevede spoznali tudi razvojni krog metulja. Tako so s tehniko odtiskovanja – simetrije – ustvarili pisane metulje.

Nika Mutavčić

(Visited 86 times, 1 visits today)
Dostopnost