(05) 30 52 001 vrtec@osdeskle.si

… mesec poln veselja, radosti, ustvarjalnosti, lučk in vonja po svežem pecivu … in tudi v naši skupini ni bilo nič drugače.

Pričeli smo z okraševanjem naše igralnice. Vsak si je izdelal svojo smrečico, ki smo jo obesili na vrvico v igralnici. Le te so ves december veselo poplesavale nad nami. Postavili smo tudi umetno smrečico in jo opremili z lučkami in okraski, ki smo jih izdelali sami – tehnika ovijanja volne. Po mizah so svetile lanterne, v ozadju pa so se slišale praznične pesmice – pričarali smo čarobno vzdušje.

Naučili smo se deklamacijo 10 snežink in po tem tudi likovno ustvarjali snežinke – tehnika tapkanja.

V tem mesecu smo imeli veliko pravljičnih dni. Obiskali so nas učenci in učenke osnovne šole Deskle, knjižničarka Urška, soseda Marja in upokojenka našega vrtca Davorina, ki so pripovedovali zimske pravljice. Ob poslušanju pravljic smo uživali in se z obiskovalci prijetno podružili.

Prepevali smo Ringa raja, dedek Mraz prihaja, Siva kučma in druge pesmi, brez katerih v tem mesecu enostavno ne gre. Vse te pesmi in druge smo z otroki prepevali na božično novoletnem koncertu pred trgovino v  kraju, kjer smo staršem, starim staršem, prijateljem in drugim predali voščilo ter obenem zbirali prispevke za šolski  sklad – vsakemu posebej se zahvaljujemo. Skupaj smo rajali, se poveselili in poklepetali.

Tudi zadišalo je v naši igralnici. Spekli smo piškote. Otroci so bili vpeti v cel postopek izdelave piškotov: od sestavin do slastnega grižljaja. Sami so tudi odnesli pladenj v kuhinjo in kuharico prosili, da nam speče piškote v veliki pečici. Slastne piškote so otroci veselo in ponosno odnesli domov.

Domačim so otroci izdelali lepe voščilnice in darilca.  Ta so bila izdelana tako, da so otroci odtisnili svojo roko v das maso in odtis potresli z bleščicami. Nastal je okrasek, ki ga bodo otroci skupaj s starši lahko obesili na domačo novoletno smrečico.

December smo zaključili s predstavo Rudi in praznične kremšnite in obiskom dedka Mraza.

Naj novo leto od radosti kipi,
veselja, sreče in zdravja obdari.

SREČNO 2024

Nina Fortuna

(Visited 129 times, 1 visits today)
Dostopnost