(05) 30 52 001 vrtec@osdeskle.si

Iz knjig so pobegnili pravljični junaki. A mi smo jih ulovili!

»Mnogo je lepih dežel vsepovsod, a najlepša je dežela branja…« poje Romana Kranjčan v Pavčkovi pesmi Dežela branja. In mi, Metuljčki, se z njo močno strinjamo.

Na začetku šolskega leta se je v naši igralnici skrivalo veliko pravljičnih junakov. Ušli so iz otroških knjig in se pomešali med otroke. A otroci so jih hitro našli in si med vsemi izbrali svojega junaka.

Kasneje nas je pot peljala v vrtčevsko knjižnico, kjer je vsak otrok poiskal knjigo s svojim knjižnim junakom. In tako smo dobili veliko dela, saj smo morali najprej vse knjige pregledati, nato pa jih še prebrati.

Zgodbe so nas popeljale v domišljijski svet, ki smo ga po prebrani knjigi poustvari še sami. Veliko smo se pogovarjali o vsebini, knjigam dodajali svoje nadaljevanje, se pogovarjali, kako bi pravljične moči izkoristili mi sami, če bi jih imeli. Kar nekaj pravljic je imelo tudi svojo pesmico in mi smo jo prepevali ali se z njo poistovetili.

Naučili smo se tudi pesem o pravljičnih junakih, in sicer Prijateljice lutke (Romana Kranjčan) in plesno koreografijo na pesem Dežela branja (Romana Kranjčan).

Naše knjižno popotovanje smo na koncu zaključili z likovno razstavo. Nad garderobnimi omaricami smo razstavili likovne izdelke knjig s svojim knjižnim junakom.

Zapisala: Lea Saksida

(Visited 109 times, 1 visits today)
Dostopnost