(05) 30 52 001 vrtec@osdeskle.si

Danes smo se otroci iz skupin Metulji in Čebele odpravili na mini zaključni izlet.

Z vlakom smo se odpeljali do Nove Gorice, kjer smo si najprej privoščili jutranjo malico in se nato odpravili posladku naproti.

Sprehodili smo se čez Bevkov trg in igrivih očk iskali, kje prodajajo sladoled. Ko smo ga našli, nas je čakalo težko delo. Kateri okus bi izbrali? Čokolado, stračatelo, piškotek, modro nebo, pistacijo, jogurt z gozdnimi sadeži … Kaj mislite kateri okus je zmagal? Več kot polovica otrok iz obeh skupin se je sladkala z okusom modro nebo.

Ko smo se s sladoledom osvežili, smo se odpravili proti igralom v Borovem gozdičku in med potjo naleteli na več ovir. Pred nami so bili veliki tovornjaki z napisom RTV SLO. Kamor smo pogledali, so bile postavljene ograje pa velike televizije in napisi. Znašli smo se namreč v cilju kolesarske dirke po Sloveniji in tam bili glavne zvezde. Organizatorji so nas takoj nagradili z navijaškimi rekviziti, zelenimi zastavicami z napisom I feel Slovenia! Ravno prav pred prihajajočim športnim poletjem, ko bomo lahko z njimi navijali za odbojkarje, nogometaše in olimpijce.

Po navijaškem vzdušju smo se sprehodili do igral v Borovem gozdičku, se tam poigrali ter se nato vrnili proti vlaku. Po poti nas je ujela huda žeja, zato smo v trgovini kupili vodo in kozarčke, se dobro odžejali in se polni lepih vtisov vrnili v vrtec na kosilo.

Lea Saksida

(Visited 141 times, 1 visits today)
Dostopnost