(05) 30 52 001 vrtec@osdeskle.si

V zadnjih mesecih, preživetih v vrtcu, smo iz majhnih Polžkov zrasli kar v velike Polže.

Meseca aprila smo se začeli učiti ples in pesmico za nastop ob zaključku vrtca. Oboje smo se zelo dobro naučili in to tudi pokazali na zaključni prireditvi v maju. Aprila smo obiskali potujočo knjižnico in prijazna knjižničarka Urška nam je na avtobusu prebrala pravljico Najljubša kapa. Ampak to še ni vse. Ker sva z Nadjo opazili, da naši Polžki zares rastejo, sva se odločili, da poskusiva z akcijo odvajanja od pleničk. In morava povedati, da smo bili zelo uspešni. Skoraj vsi otroci so se naučili lulati in kakati v školjko. Na to temo smo  za spodbudo prebrali tudi nekaj pravljic: Ko se gre na vece, Oho, čigav kakec pa je to? in Rok ne potrebuje več pleničke. Izdelali smo plakat in med odvajanjem so bili otroci nagrajeni z nalepko, ko jim je uspelo lulati ali kakati v školjko. Na to temo smo se ustavili tudi pri vprašanjih : kdo je deček in kdo deklica, kakšna je razlika med dečkom in deklico, iod kod pridejo otroci. V ogledalu smo se podrobno pogledali in preučili. Nato smo se narisali. V mesecu aprilu nas je prišel obiskat tudi policist. Ogledali smo si policijski avto. Spoznali smo tudi za nekatere novo igro Spomin in sedaj jo zelo radi igramo.

Mesec maj smo posvetili telovadbi, gibanju. Spoznali smo novo besedo ŠPORT. S pomočjo knjige Šport smo spoznali različne športne panoge in se tudi preizkušali v njih. Brcali smo žogo, plesali, metali na koš, tekali, smučali in drsali s pomočjo časopisnega papirja … in na koncu tudi izvedli kolesarsko dopoldne. Otroci so se vozili z njihovimi vozili po atriju, na katerem je bil postavljen poligon z ovirami. Morava priznati, da jim je šla vožnja zelo dobro od rok. Igrali smo se različne gibalne igrice z žogicami. Na koncu pa smo se preko pravljice Radovedni slonček ali kako so sloni dobili rilec naučili različnih položajev otroške joge. Kar vprašajte otroke, zakaj imajo sloni dolg rilec!

In že smo konec meseca junija in počitnice so tu. Junij smo morsko obarvali s pomočjo pravljice Mavrična ribica. Ribice smo tudi izdelovali s tiskanje rok in s pomočjo prstkov. Naše ribice že krasijo izložbo lekarne v Desklah. Ker smo bili tako pridni, nam je gospa, ki dela v lekarni, v zahvalo kupila sladoled. Seveda poletje brez vode ne gre. Zato smo si pred počitnicami pričarali tudi malo poletnega vzdušja z igro z vodo. Res smo uživali in dopoldne je kar preveč hitro minilo. Zadnji dan pred počitnicami pa smo se družili skupaj z ostalimi skupinami na igrišču. Igrali smo se v peskovniku. Na ploščadi pred vrtcem pa je igrala muzika, da smo lahko tudi malo zaplesali.

Počitnice so tu. Vsem vam, staršem in otrokom, želiva mirno, brezskrbno in razigrano poletje!

Tea Milanič

 

(Visited 127 times, 1 visits today)
Dostopnost