(05) 30 52 001 vrtec@osdeskle.si
KAKO SE POČUTIŠ?

KAKO SE POČUTIŠ?

V mesecu februarju smo preko pravljice spoznali piščančka Pika. Pika je iz jajca privabilo sonce. Takoj je opazil, da njegove mamice ni nikjer. Začel jo je iskati. Med njegovim iskanjem se je spopadel z različnimi čustvi – žalostjo, strahom, jezo in na koncu z veseljem.

več…

ZIMA, ZIMA BELA

Prvi mesec v novem letu smo si pobarvali v belo barvo. Pogovarjali smo se o zimi in snegu, peli zimske pesmice in poslušali zimske pravljice. Prva pravljica, ki smo ji prisluhnili, je bila Bor in Brina na snegu. Ker pri nas ni zapadlo prav nič snega in ker smo se želeli tudi mi preizkusiti v kepanju, sankanju in smučanju, smo si začarali snežne kepe, sanke in smučke kar iz časopisnega papirja. Tako smo se tudi mi kepali s časopisnimi kepami, ki smo si jih kar sami oblikovali z našimi prstki. Uporabili smo jih tudi pri igri ciljanje plastičnih lončkov. Verjetno vas zanima tudi, kako smo se sankali in smučali. Usedli smo se na list časopisnega papirja in že so naše sani drvele po naši igralnici in zavile celo v garderobo. Smučali pa smo tako, da smo z vsako nogo stopili na en časopisni list papirja in že smo vijugali med klopcami v naši garderobi. Bilo nam je zelo zabavno, a smo ugotovili, da je smučanje kar utrudljiv šport.

več…

PRAVLJIČNI DECEMBER

Kot se za december spodobi, smo ta mesec poslušali veliko pravljic, ki so pripovedovale o zimi, prihajajočih praznikih in o vsej čarobnosti decembrskega časa.

več…

(Visited 1.382 times, 1 visits today)
Dostopnost