JEEE! SPET SMO SKUPAJ!

Končno je prišel dan, ko so v naši igralnici pesmice in pravljice spet postale del našega igrivega, veselega in nasmejanega vsakdana.

Ker je igralnica novembra ostala odeta v jesenske barve, smo jo v času zaprtja vrtca z otroki, ki so vrtec obiskovali zaradi nujnega varstva, pobelili v zimsko pravljico. S knjigo Pit in Pat (Marcus Pfister) smo poskrbeli, da so našemu drevesu letnih časov družbo delali pingvinčki, ki so se pod drevo prikradli kar iz pravljice, ki sva jo otrokom zaigrali vzgojiteljici.

Seveda pa je že ves čas naša glavna in največja skrb, da smo in ostanemo zdravi. Prav zato sva otrokom pripravili igrico, ki smo jo poimenovali Zdravje v vrtcu, po programu NIJZ-ja, v katerega smo vključeni na ravni vrtca. Da smo igrico lahko igrali, pa smo morali najprej spoznati igralno kocko. Za lažjo predstavo le-te smo pano v knjižnem kotičku opremili z didaktično igrico spoznavanja števil od 1 do 6. Pod napisano številko in sliko, ki prikazuje isto število prstov, so otroci lepili ustrezno število pik.

 

več…

(Visited 75 times, 1 visits today)