(05) 30 52 001 vrtec@osdeskle.si

September je mesec, ko se na ceste vračajo šolski in vrtčevski otroci. Pot od doma do vrtca je za nekatere otroke daljša, za druge pa krajša. A najsi bo pot daljša ali krajša, pomembno je, da je varna oziroma da se otroci v prometu znajo pravilno obnašati. V ta namen smo v drugi polovici septembra v naši skupini spoznavali vozila in promet.

V prometu je najpomembnejša naša varnost, zato smo se najprej o prometu veliko pogovarjali in spoznavali, kako se na cesti obnašamo. Kdaj lahko cesto prečkamo in kje jo lahko prečkamo ter pomen prometnih znakov. Raziskovali smo, kakšne vrste prometa sploh poznamo in katera vozila so vključena v vse te vrste prometa. Ugotovili smo, da poznamo zračni, cestni, vodni in železniški promet. Za lažjo predstavo smo skozi didaktično igro vozila razvrščali, si ogledovali slikanice ter vozila razvrstili v drevesni prikaz.

Ker nam je bila tema izredno zanimiva, še najbolj pa vozila, smo jih z velikim veseljem tudi izdelali. Vsak otrok je iz odpadnih škatel izdelal poljubno vozilo ter ga pobarval.

Nika Mutavčić

(Visited 408 times, 1 visits today)
Dostopnost