(05) 30 52 001 vrtec@osdeskle.si

Veselje ob vrnitvi otrok in vzgojiteljic v vrtec smo v skupini Polžki podkrepili z dejavnostmi na temo prijateljstva.

 

 

 

 

Prepevanja in rajanja ni manjkalo. Ustvarjali smo naše silhuete na različne načine. Obris svojih prijateljev smo ustvarili s pomočjo lesenih kock, risanja s svinčnikom in barvanja s prstnimi barvami, risanja s kredami ob zidu …

 

 

 

 

 

V tem času pa smo praznovali tudi pust in se sprehodili po kraju, pokazali naše kostume, s prepevanjem in glasnim ropotanjem pa smo preganjali zimo. Sledilo je kar nekaj sončnih toplih dni, katere smo izkoristili za sprehode, igro v peskovniku in na igrišču. Ker veselo rastemo in že veliko vemo, pa smo na temo moja oblačila razvijali sposobnost samostojnega oblačenja, obuvanja, skrbi zase in za druge. Naučili smo se pesmico Kje je copatek? in se ob njej igrali skrivalnico copatkov. Obiskala nas je lutka Lucija in nam prinesla košaro pomešanih oblek. Naša naloga je bila, da smo jih razvrstili glede na vrsto obleke. Le-te smo kasneje obešali na vrvico, ki smo jo imeli razpredeno po igralnici.
Otroci so uživali v obešanju oblek, nekaterim pa so bile tako všeč, da so jih poskušali celo oblačiti 😊. Prihaja pomlad, vsi se je že veselimo in ji z ustvarjanjem pomladnih izdelkov dobrodošlico zaželimo.

 

 

 

 

 

(Visited 78 times, 1 visits today)
Dostopnost