(05) 30 52 001 vrtec@osdeskle.si

Danes vam v imenu skupine Gosenice pišemo še zadnjič v tem šolskem letu. Počitnice so pred vrati in mi se nanje pridno pripravljamo.

V knjigi Srečna Suzana in jamska pošast (Matt Buckingham) smo spoznali ribico Suzano, želvaka, delfina Petra in napihovalko, ki so skupaj raziskovali jamo na dnu morja. Med raziskovanjem so naleteli na temne sence in se ustrašili, da jim prihaja naproti morska pošast z velikimi lovkami. Le kaj bi to lahko bilo, so se spraševale živali. Isto vprašanje se je porajalo nam in z velikimi pričakujočimi očmi smo čakali na zadnji obrnjen list. Ko smo ga le dočakali smo glasno in veselo rešili uganko: »To so morski konjički!« Pravljica nam je bila tako všeč, da smo vsak svojega najljubšega knjižnega junaka tudi likovno upodobili. Kar na atriju smo pobarvali morsko podlago in svojega junaka, med igro v peskovniku pa smo na igrišču poskrbeli še za zadnje likovne detajle.

Obeležili smo tudi prihod poletja in si na igrišču pripravili igre z vodo. Hišnik Vasja nam je pomagal napihniti in napolniti štiri bazene in vodna zabava se je pričela. Bilo nam je tako lepo, da smo z igrami v bazenu nadaljevali tudi po kosilu, ki smo si ga privoščili kar na vrtčevskem igrišču. Namesto počitka smo prisluhnili pravljici, Pozor! Nosne mucke napadajo (Mojiceja Podgoršek), se še enkrat namazali s sončnimi kremami in skočili v bazenčke.

Sedaj smo tik pred pričetkom poletnih počitnic in zato smo si na zadnji vrtčevski dan pripravili mini zabavo. Plesali smo, se igrali in se, kot se za poletje spodobi, posladkali s sladoledom. Naj bodo poletne počitnice sladke tako kot je sladek naš sladoled.

Lea Saksida

(Visited 220 times, 1 visits today)
Dostopnost