(05) 30 52 001 vrtec@osdeskle.si

Ker nam je mesec oktober postregel že skoraj z vsemi vremenskimi pojavi, smo jih raziskali tudi pri nas v skupini. Poiskali smo jih v knjigi Nebo in vreme (Zvezdana Majhen). Opisovali smo slike ter prisluhnili posameznim pesmicam.

Nato smo se poigrali tudi z izdelanimi pripomočki za opazovanje vremena – sonce, dež, oblak, veter in sneg. Pokukali smo skozi okno in ugotovili, da bo ta dan rumeno obarvan, saj so sončni žarki že prijetno greli atrij ter čakali na naše vragolije ob igri z žogami in vožnji s poganjalci. Pred tem smo le še na pano prilepili sonček, ki je grel tudi našo pikapolonico, s katero bodo otroci preko svojega znaka kmalu pričeli označevati, kateri otrok je v vrtcu in kateri ne.

Že vse od prvega dne imamo radi prstno igro Dežek pada (Mira Voglar). Z njo si krajšamo čas med igro na preprogi in na atriju pa tudi, ko pri mizi lačni čakamo na kosilo. Sedaj pa smo s prstno igro požgečkali tudi naše trebuščke. Oooooo, kako je žgečkalo!

Prstne barve in tiskanje z dlanmi so nam vedno bolj všeč, zato smo prstno igro za spomin natisnili na risalni list.

Ker pa je potrebno obljube držati, in mi jih držimo, smo v spodnjih vrsticah staršem pripisali prstno igro, poleg pa še idejo, kako jo mi odigramo.

DEŽEK PADA (Mira Voglar)

Dežek pada tip tip tip, zmoči polje zmoči hrib. (Z blazinicami prstkov nežno tapkamo.)

Toča vsuje se z neba, trop trop trupa ropota. (Z dlanmi ali nogami nežno tolčemo oz. topotamo.)

Lirelaj sončni sijaj, boža aja aj aj. (Z dlanmi božamo.)

Prilagamo vam še gasilske utrinke. Obiskali so nas gasilci PIGD Salonit Anhovo in z njimi smo izpeljali evakuacijsko vajo in si ogledali njihova vozila. Bili smo tudi tako zelo pogumni, da smo špricali s pravo gasilsko cevjo. Kdo ve, morda pa je med nami že kakšen bodoči gasilec.

Lea Saksida

(Visited 301 times, 1 visits today)
Dostopnost