(05) 30 52 001 vrtec@osdeskle.si

Poleg besed mama in tata se v naši igralnici najbolj slišijo še besede mu, ko-ko, mijav, čiv-čiv, hov-hov, ga-ga … Otroci radi oponašajo oglašanja živali, še raje pa prebirajo knjige o živalih.

Najprej smo si ogledali knjigo Mali severni medvedek. Si ti moja mamica? (prevedla Metka Bartol). Z obrisom otroške roke smo severnega medveda naredili tudi mi.

V knjigi smo spoznali pingvina in poizkusili oponašati njegovo hojo. Joj, kako je bilo težko. Še dobro, da smo našli pesem Ples pingvinov (Alenka Kolman) in tako preko plesne koreografije hitro osvojili pingvinjo hojo.

Ostal pa nam je čas tudi za likovno ustvarjanje.

Živali so nas tako prevzele, da smo preko različnih iger iskali njihovo senco, pa hrano, ki jo imajo najraje, in seveda njihova bivališča.

Otrokom sva zaigrali igrico na temo knjige Bobek in barčica (Anja Štefan). V pravljici je nastopalo veliko živali, mi pa smo ob zaključku igrice vsaki živali zapeli svojo pesmico.

Ob koncu pa vam morava zaupati, da imamo v naši skupini prave knjižne molje. Se sprašujete zakaj? No, zato! Po zajtrku sva želeli obnoviti knjigo o severnem medvedku, a kaj, ko sva pozabili, da sva otrokom pred zajtrkom že pokazali različne knjige o živalih. Medtem ko sva pričeli s pripovedovanjem, so se otroci kar porazgubili po preprogi. Se sprašujete kam? No, vsak v svoj kotiček s svojo knjigo. Ne verjamete? Kar poglejte, dokaz je na spodnji fotografiji.

Lea Saksida

(Visited 319 times, 1 visits today)
Dostopnost