(05) 30 52 001 vrtec@osdeskle.si

Veseli december je mesec, ko se vsi veselimo prihajajočega novega leta, ko z lučkami krasimo naš vsakdan in si močno želimo, da bi nas vreme razveselilo z belo odejo.

Kljub našemu namigovanju, plesnemu rajanju in glasnemu prepevanju zimskih in novoletnih pesmic pa se nam želja o zasneženem decembru ni izpolnila. Zato nam ni preostalo drugega, kakor da smo zavihali rokave in si pravljično zimsko deželo naredili kar sami. Tako smo pridno risali, tiskali, barvali, lepili in na koncu nam je uspelo.

V igralnici so nam namreč družbo delali pingvini, severni medvedi, sneženi možje, zasnežena drevesa in smrečice, jelenčki in ptički. Ko smo na koncu dodali še pravljične lučke v obliki smrekic, smo v igralnici imeli pravo pravljično deželo.

Zagotovo je zanjo slišala tudi srnica iz knjige Prvi sneg (M. Christina Butler), ki nam jo je vzgojiteljica Neža zaigrala s kamišibaj gledališčem.

Tik pred novoletnimi počitnicami pa se je v vrtcu napovedal obisk dedka Mraza, zato smo spet hitro zavihali rokave in dedku Mrazu napisali pismo. Ker smo se bali, da je očala kam založil, smo mu napisali kar slikopis in tako si je glavne podatke lahko ogledal kar preko sličic. Pismo smo skrbno oddali poštarju in nato pridno čakali, ali smo bili letos dovolj pridni za kakšno darilce.

Ni nam bilo treba dolgo čakati, saj nas je že naslednji dan povabil na ogled predstave Tovarna igrač (Fuldoro) v Kulturni dom Deskle. In tega res nismo mogli zamuditi. Prav hitro smo se preobuli in oblekli ter se pogumno peš sprehodili do kulturnega doma. Seveda je imel za vsakega od nas pripravljeno darilce, eno darilo pa je prinesel tudi za v našo igralnico. Joj, kako je bilo fajn, ko smo trgali papir in iskali presenečenje. Saj veste, kako pravijo: »Kdor išče, ta najde.«

 

Lea Saksida

S stopalom smo smrečico naredili, nato pa jo z novoletnimi lučkami okrasili.

Vsaka lučka skriva lepe želje, naj prinese vam veselje!

Srečno 2022!

 

Otroci iz skupine Pikapolonice z vzgojiteljicama Mojco in Leo

 

(Visited 346 times, 1 visits today)
Dostopnost