(05) 30 52 001 vrtec@osdeskle.si

Zima, zima bela vrh gore sedela … Tako pravi znana otroška pesmica. In še res je tako. Ko omenimo besedo zima, najprej pomislimo na sneg. A žal naše kraje le redkokdaj pokrije snežna odeja, zato  smo se odločili, da si zimo kar sami pričaramo v naši igralnici.

Najprej smo pripravili tekmovanje v metanju snežnih kep, ki smo jih naredili Iz časopisnega papirja. Razdelili smo se v dve skupini in tekma se je pričela.

Sneg smo si pričarali tako, da smo zmešali sodo bikarbono in vodo. Otroci so povedali, da izgleda kot pravi sneg, le da ni mrzel in zato ne potrebujejo rokavic. Iz umetnega snega smo izdelovali kepe, zasnežene steze, po katerih smo spuščali avtomobilčke, ga mečkali in oblikovali … skratka se z njim zabavali.

Naredili smo tudi poskus taljenja snega. Otroci so iz umetnega snega Izdelali svojega snežaka in mu dodali gumbe, oči in roke. Kapalke so napolnili z limoninim sokom ter pokapali po snežaku. Ta se je pričel taliti. Po snežaku so kapali toliko časa, dokler ni bil popolnoma staljen in so na krožniku plavale le oči, gumbi in roke.

Igralnico smo dodatno okrasili še z zimskimi slikami, ki smo jo narisali z belimi voščenkami ter preko pobarvali z vodenimi barvicami. Nastala je čudovita zimska idila.

Nika Mutavčić

(Visited 93 times, 1 visits today)
Dostopnost