(05) 30 52 001 vrtec@osdeskle.si

Poznate pregovor: »Če se aprila vreme smeje, se bo kisalo kasneje.«? No, glede na pregovor se nam ni treba bati, da poleti ne bo lepega vremena. Nekaj dežja nam je april le prinesel, kar ga je manjkalo, pa smo ga mi naredili.

Tik pred zaključkom vrtčevskega projekta Doma sem ob Soči smo s tem dežjem poskrbeli, da se je v Trenti napolnil tudi izvir reke Soče. Kar poglejte, kako močan je slap in če boste dobro, dobro prisluhnili, boste slišali tudi, kako voda buči.

Dežek pa smo našli tudi v slikopisu češke ljudske pravljice Trije metulji. Medtem ko smo preko slikopisa utrjevali prepoznavanje barv metuljev, smo tudi prepevali pesem Metuljček Cekinček (Janez Bitenc).

Tako smo prišli na idejo, da poiščemo še kakšno pesmico s travniškimi živalmi in idejam kar ni bilo videti konca. Metuljčkom so se namreč pridružile pesmi o polžku, pikapolonici,  gosenici in mravljici. Seveda smo poskrbeli, da smo živali tudi likovno upodobili. Pričeli smo barvati in tiskati pa trgati in lepiti in na koncu nam je uspelo. Našo garderobo krasijo polžki in gosenice, igralnico pa rožice in metuljčki.

Ko smo z delom zaključili, smo se odpravili tudi na vrtčevski travnik poiskat kakšno žival. Kaj mislite, nam je uspelo kakšno najti?

Čeprav smo se na travnik odpravil z namenom poiskati travniške živali, nam ni uspelo, da bi jih poiskali. Premamile so nas namreč cvetlice, predvsem marjetice. In tako smo s skupnimi močmi nabrali lep pomladni šopek.

Lea Saksida

(Visited 228 times, 1 visits today)
Dostopnost