(05) 30 52 001 vrtec@osdeskle.si

O vodi, Soči in pomladnem vremenu smo se z otroki iz skupine Čebele pogovarjali v času, ko se nismo nič javili. V vrtec smo prinesli veliko knjig in fotografij na temo voda in Soča ter izdelali plakat.

Na sprehodih smo opazovali okolico in bili pozorni, kje vse najdemo vodo. Večkrat smo odšli do reke Soče, vanjo metali kamenčke, le-te pa smo tudi nabrali in z njimi naredili različne likovne izdelke. Izvedli smo nekaj poskusov z vodo in preizkušali, kateri predmeti plavajo in kateri ne.

V tem času je bila z nami študentka, ki nam je pripravila didaktično igro kroženje vode, družabno igro o Soči ter matematično dejavnost, kjer smo merili mostove v našem kraju.

Veliko smo prepevali in se naučili novi pesmi: Dekle je po vodo šla in Tinček navihanček. Z otroki smo se naučili deklamirat tri kitice Gregorčičeve pesmi Soči, celotno pesem pa smo likovno upodobili. Spoznali smo, kaj vse nam Soča nudi. Med drugim tudi lep naravni material, s katerim smo tudi glasbeno ustvarjali. S kamenčki in naplavinami smo izvajali različne ritmične vzorce in spremljali petje. Obiskali smo ribogojnico v Plavah, spoznali smo, kako gojijo ribe ter kako poteka življenjski krog postrvi.

Ker nas je obiskala pomlad, smo v ta namen sejali travo in izdelali prave travnate možičke. Spoznavali smo spomladanske cvetlice, jih opazovali, preučevali, kako so sestavljeni (korenine, čebulica) ter jih s tempera barvami narisali.

Lepo vreme smo izkoristili za daljši sprehod na Goljevico, igrali smo se v peskovniku ter imeli kolesarski dan. S sončenjem na travi pa nestrpno že čakamo in pozdravljamo poletje.

Nina Fortuna

(Visited 75 times, 1 visits today)
Dostopnost