(05) 30 52 001 vrtec@osdeskle.si

Pa je prišel težko pričakovani dan, ko smo se z otroki odpravili na letovanje na Medvedje Brdo. Pot do tja se nam je zdela zelo dolga, saj smo bili vsi že neučakani, da se dogodivščine pričnejo. Ko smo prispeli, smo si najprej ogledali dom in se nastanili v sobe. Po kosilu smo dan preživeli v naravi, odkrivali nove poti, živali, risali sence, opazovali sonce in luno … Skratka – pestro je bilo. Otroci so bili konec dneva utrujeni in so se kar hitro potopili v sanje.

Naslednji dan smo se preizkusili v kuharskih sposobnostih, nato pa smo preverili, kako delujejo še naša druga čutila. Sprehodili smo se po čutni poti (zaradi vremenskih razmer v notranjih prostorih doma) in se igrali z naravnimi materiali. V popoldanskem času smo urili plezalne sposobnosti, nato pa še gibalne na poligonu. Zvečer smo odprli disko klub s pravo disko kroglo. Vrhunec večera pa je bil sprehod z nočnimi svetilkami in v pižamah po prostorih “medvedjega” doma.

Kljub vsemu dogajanju pa so se otroci vseeno veselili vrnitve domov. Pred odhodom smo si ogledali še živali, ki tudi bivajo v domu. V naravoslovni učilnici smo spoznavali in se rokovali z različnimi: s ščurki, paličnjaki, skakači, z želvami … Nekateri otroci so bili zelo pogumni in so prijeli v roke prav vsako žival, drugi pa so jih opazovali z varne razdalje. Učiteljica nam je ob koncu podelila tudi priznanja za pogumno udeležbo na letovanju.

 

Po kosilu smo se odpravili proti domu. Pot nazaj je bila bolj umirjena, nekateri otroci so tudi zaspali, tako da je bila tudi za občutek krajša. Lepo nam je bilo. Pa lep pozdrav!

Nina Fortuna

(Visited 61 times, 1 visits today)
Dostopnost