(05) 30 52 001 vrtec@osdeskle.si

Mesec september smo v skupini Polžki preživeli sproščeno in rutino v vrtcu hitro osvojili. Ker se naša skupina imenuje po polžkih smo seveda najprej spoznali to žival. Naučili smo se pesmico o polžku in polžka slikali z vodenimi barvami. Polžka smo v živo opazovali v igralnici in na atriju. Tisti najbolj pogumni smo ga tudi prijeli v roke.

Konec septembra smo pozdravili jesen tako, da smo si porisali in potiskali majčke. Steno naše igralnice smo okrasili z listki v jesenskih barvah. V začetku oktobra smo praznovali teden otroka. V tem tednu smo dobili prav posebne obiske in v spomin naredili gasilsko sliko.

Oktobra smo se veliko pogovarjali o vremenu. Dežek smo slikali, ga zvočno oponašali z glasom in malimi instrumenti, ga poslušali s pomočjo posnetka in v živo. Soncu smo nastavljali naš obraz, da nas je z žarki in toploto božal po licih. Naučili smo se tudi veliko pesmic o dežju. Pogovarjali smo se o mavrici in njenih barvah. Skupaj smo izdelali veliko mavrico, ki nam krasi garderobo. Tudi na sneg nismo pozabili. Zaenkrat smo se o njem samo pogovarjali in si ga ogledali na posnetku. Srčno upamo, da ga bomo letos videli tudi kaj v živo.

Tea Petrovčič

(Visited 108 times, 1 visits today)
Dostopnost