(05) 30 52 001 vrtec@osdeskle.si

ZDRAVSTVENI DOM PRI ČEBELAH NE STAVKA!

Zaradi stavke je v naši državi zelo težko priti do zdravnika, ampak v našem Zdravstvenem domu pri Čebelah temu ni tako. Naš ZD obišče veliko pacientov in sprejmemo prav vse. Saj veste, da govorimo le o simbolni igri »zdravnik«, kajne? Našo igralnico smo namreč za nekaj časa spremenili v zdravstveni dom.

Ampak preden smo se podali v vlogo  zdravnika, medicinske sestre ter farmacevta, smo se o samem delu morali tudi kaj naučiti. Zato nas je v vrtcu obiskala medicinska sestra iz Zdravstvenega doma Nova Gorica ter nas o delu malo podučila. Pokazala nam je tudi veliko pripomočkov, ki jih zdravniki oziroma medicinske sestre uporabljajo.

Po pridobljenem znanju je bil čas, da smo v naši igralnici postavili čakalnico za bolnike, ambulanto in seveda tudi lekarno. Otroci so se v vlogo zdravnika, medicinske sestre oziroma farmacevta zelo radi vživljali. Zdravnik je  bolniku poslušal srce, mu izmeril temperaturo, pregledal ušesa in po potrebi tudi cepil. No, cepljeni so bili kar vsi bolniki, saj to je bil najzabavnejši del. V kolikor je bolnik potreboval zdravilo, mu ga je zdravnik predpisal, rcept pa izdala medicinska sestra. Z njim se je bolnik odpravi v lekarno, kjer je zdravilo lahko prevzel.

Zapisala: Nika Mutavčić

VESELI DECEMBER

Zdaj že lanski december je bil v naši skupini še posebej čaroben. Tako smo si prve dni decembra okrasili igralnico, prižgali praznične lučke in uživali v tem čarobnem času.

več…

NAŠA MALA KNJIŽNICA

V tem šolskem letu imamo v vrtcu novo interesno dejavnost, ki poteka v okviru istoimenskga projekta KUD Sodobnost – Naša mala knjižnica.

več…

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK Z G. ŽUPANOM

Letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk je bil v našem vrtcu res poseben, zaradi vseh dejavnosti, ki so se navezovale nanj, pa tudi zaradi obiska župana, g. Miha Stegla na današnjem zajtrku.

več…

PRISLUHNITE NAM NA RADIU KOPER – petek, 17. 11., ob 7.30!

Posamezni otroci iz skupine Čebele so odgovarjali voditelju Boštjanu Simčiču iz Radia Koper o Tradicionalnem slovenskem zajtrku, živilih, ki jih na ta dan jemo, njihovemu zajtrku doma in najljubšemu obroku dneva.

Jutri, v petek, 17. 11. 2023, doma ali na poti v službo, ob 7.30 nastavite na Radio Koper, oddaja Petkova anketa, kjer nas boste slišali.

OTROCI ZA VARNOST V PROMETU

Naša skupina Čebele se je v mesecu oktobru v okviru preventivne akcije »Otroci za varnost v prometu«, posvetila prometni varnosti.

več…

STRAHCI, BUČE, PAJKI IN ŠE MARSIKAJ

Pred jesenskimi počitnicami je v našem vrtcu strašilo. Obiskali so nas namreč strahci, buče strašilke, pajki, netopirji, čarovniški prsti in strašni glasovi, ki so vpili »buuuu buuuu«.

Ne bojte se, to ni bil nihče drug, kot mi – otroci iz skupine Čebele.

več…

(Visited 1.236 times, 1 visits today)
Dostopnost